Schilder je vrij

Vedic Art

“Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen.
Nee, Vedic Art is een manier om te herinneren hoe te schilderen.
En niet alleen om te herinneren hoe te schilderen.
Van bij het begin, wanneer we horen over de Zeventien Vedische Principes van kunst, beginnen we ons het hele verhaal van het leven te herinneren. Van waar we komen en waar we naartoe gaan.

Vedic Art is een navigatiekaart.
Gebruik het kompas dat je in je mind hebt en vind de weg naar de kamer van vrede in je hart.
Als je dan je penseel in licht, ruimte en gelukzaligheid doopt, wordt de eeuwigheid in beeld gebracht.
Wanneer je Jouw kunstwerk binnen gaat – Je zelfrefererende dialoog-
Vind je de code van hoe het leven kan worden geleefd
en hoe een kunstwerk deuren kan openen in de hemel en op aarde”

– Curt Källman, grondlegger Vedic Art

Creatieve ontdekkingsreis

In deze 6-daagse Vedic Art Basiscursus leer je de 17 principes (stappen van creatie) die je in aanraking brengen met alle kennis & wijsheid die je in je hebt om vrij te kunnen schilderen. Deze kennis is in iedereen aanwezig, ook in jou!

Elke cursusdag doorlopen we stap voor stap een aantal van de principes. Na een korte uitleg en inspirerende voorstellen ga je zelfstandig aan de slag en kun je ervaren wat deze principes inhouden. Je maakt een (her)ontdekkingstocht die je via creativiteit terugbrengt naar je hart en je zielsbestemming.

Er wordt in stilte geschilderd. Dat helpt je om in je eigen proces te duiken. Alleen jij en je creatie is wat er is. Er wordt niet vergeleken, niet geoordeeld, geen commentaar gegeven. Alles is goed en niets moet. Dit geeft veiligheid om vrij te kunnen creëren vanuit je eigen bron. Het gaat immers over jouw persoonlijke avontuur waarbij vrijheid centraal staat.

Schilder of tekenervaring is niet nodig om de basiscursus te volgen. Vedic Art leert je geen technieken, het helpt je herinneren hoe te schilderen. Vedic Art is voor iedereen die de behoefte voelt om met zichzelf op reis te gaan en dit op een unieke, eigen manier wil uitdrukken. Het gaat verder dan schilderen en is tegelijk een manier om weer (vrij)er in het leven te staan.
Vedic Art is geen therapie, maar het kan je leven wel veranderen ツ

Kijk in de Agenda voor lesdata.

Kennismakingworkshop

Elke eerste dag van de Basiscursus kan je ook meedoen als kennismakingsdag (als er plaats is) voor € 80 (incl. materialen). Maak kennis met de eerste 4 principes van Vedic Art en beslis daarna of je de volledige Basiscursus wil doen. Wil je daarna de reeks verder voortzetten, dan krijg je € 60 korting op de cursus. Inschrijven voor de kennismakingsdag is noodzakelijk.  

Stuur  een mail als je belangstelling hebt.

 Materialenlijst

Bij de basiscursus maak je gebruik van je eigen materialen zoals verf, penselen, doek of papier. Je kiest zelf welk materiaal. De voorbereiding op de cursus is al onderdeel van je reis. Onder Praktisch vind je de materialenlijst. Schildersezels, tafeltjes, waterpotjes en grondzeil zijn in het atelier aanwezig.

 

Bijdrage

De 6 daagse basiscursus bedraagt € 375,00* – inclusief koffie, thee en iets lekkers. Neem zelf lekker een lunch mee.
* prijs is voor particulieren incl. BTW, voor zelfst./bedrijven excl. BTW

Wil je blijven overnachten?

Gedurende de cursus kan je in ons centrum blijven overnachten. Hiermee creëer je nog meer tijd en ruimte voor jezelf. En als je wil kan je langer doorwerken in het atelier. Meer informatie hierover vind je onder Praktisch

 

⇓ Gallerij ⇓

Schilderij: Linda Beekelaar
Terra Gaia door Linda Beekelaar
Schilderij: Linda Beekelaar
Schilderij van Linda Beekelaar
Schilderij: Linda Beekelaar
Schilderij van Linda Beekelaar
Schilderij van Linda Beekelaar
Schelpenhoeder door Linda Beekelaar
Schelpenhoeder2 door Linda Beekelaar

Curt Källman

“Met penselen in de hemel en de voeten op aarde”